Alla inlägg den 9 mars 2021

Av mamma-tilda - 9 mars 2021 21:15

ibland känns livet tungt . jag ändrade ju uppgifter på jobbet efter jullovet o gick in som

stödpedagog /resurs i klass 6. klassläraren har av olika anledningar - stress, magproblem? o ja vet inte 

vad som är vad. men de innebär borta i perioder o då har jag haft klassen till stor del o med 

hjälp av olika kollegor. lite rörigt vem som gör vad . men de mesta har vi löst.


jag har ju förlorat lite stabilitet med eleven men vunnit annat så klart.  till saken hör även att de är en grupp som behöver struktur , tydlighet i ledarrollen. de kan jag ge men de svåra är när läraren ibland är rörig. klassen orolig, dåliga på ansvar i jobb , gruppdynamiken- jag har inte mandatet att ändra på en del ja vill. vid kortare frånvaro även om den inträffar flera ggr så ändrar du inte ngns upplägg

hur mkt du än vill ! nu ska läraren jobba 50 % o börjar med o skälla för jag gett 2 elever stöd av en resurs ( min vikarie) o tillgång till böcker som hjälp vid ett prov. ett prov de inte klarade . den ena eleven med stöd behövde 3 lektioner!

för mig är de tviktigaste långsiktighet! lära in för livet . inte för ett  jäkla betyg i år 6 - o ja tillåter ingen elev må dåligt över en lektion med prov! inga prov i världen är värda tårar på en 12 åring! ja står för min lösnig 

imorgon ska vi mötas i samtal efter detta o jag känner mig mer irreterad än motiverad. jaghatar att jobba i skolans värld när lärare inte ger redkskap!  vi ska få ungarna o känna tilltro, kunskap för livet o bygga underifrån! 


nog om jobbet! ibland tänkeer ja dock varför trasslar jag till det för mig ? jag kund emitt jobb på fritids o som idrottslärare. hade de rätt bra. men så dyker ju de där eleverna upp obland som jag bara älskar lite mer o vill ge allt jag kan till! o så byter ja uppgifter ett tag !o får slita , ta skit , balansera mm . resurs åt en snart 13 åring med mkt bitar o vem får skiten? jo den som finns där o betyder lite de sliter men är ngt o räkna med ! men skit från vuxna tar jag inte!!


nu är det nog om jobbet iaf! 


o klantade mig o pajade backspegel i fre. den kostar nu 3000 kr i självrisk o få fixad! o ska byta broms belägg oxå-- kul med bilar o pengar ! blir tomt på sparkontot!  


saknar bästa V. saknar o gå ut , äta ta en öl . live musik  sker inte ofta i vanliga fall men nu med 1 års corona börjar det känns jäkla länge sen!  


god natt ni där ute den stora vida världen! sköt om er !

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards